Меню сайту
Категорії розділу
Виховна діяльність БДЮТ [65]
Джерело творчості [0]
Скарбниця професійного досвіду [0]
До 30 - річчя закладу [0]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вчителям

Календар

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Жовтень » 5 » Візит до гетьманської столиці
15:55
Візит до гетьманської столиці

Є у Згурівському районі люди, які завжди приходять на допомогу, коли хтось її потребує. Одним із таких людей є депутат Київської обласної ради Василь Вікторович Цвик. Це ім’я  всім добре відоме, тому що, мабуть, не має такої людини, якій би Василь Вікторович не допоміг чи то словом, чи то ділом, чи підтримав фінансово.

  Ось уже чотири роки і Згурівська рада лідерів учнівського самоврядування співпрацює з Василем Вікторовичем. Протягом цих років багато в чому допомагав депутат Київської обласної ради лідерам учнівського самоврядування, і діти, в свою чергу, чим можуть, тим і допомагають.

Теплого осіннього дня, 03 жовтня 2015 року, Василь Вікторович організував для лідерів учнівського самоврядування Згурівщини екскурсійну поїздку до Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» м. Батурина.

         На Цитаделі Батуринської фортеці підростаючі патріоти доторкнулися до історії гетьманування в Батурині Дем’яна Многогрішного, Івана Самойловича, Івана Мазепи, дізналися про   «Таємниці Цитаделі».

 У Музеї археології Батурина екскурсовод ознайомила дітей з історією Батурина і Гетьманщини  від енеоліту до трагічних подій 1708 року. Лідери взяли участь у іграх-вікторинах «Подорож у минуле» та «Лицарі українських степів»,  тому що екскурсовод не лише розповідала, але і задавала питання лідерам, а вони із задоволенням відповідали. Юні «пізнайки» проявили свою винахідливість, кмітливість, знання.

У Будинку-музеї генерального судді В.Кочубея діти  дізналися про сповнену інтриг історію родини Кочубеїв, особливості роботи генерального суду Лівобережної України, відвідали тюремну кімнату, пройшлися стежками «Кочубеївського» парку, якими ходила на побачення до гетьмана Івана Мазепи красуня Мотрона Кочубей, помилувалися красою чарівних квітів, посмакували яблуками із «Кочубеївського» саду.

З великим захопленням і зацікавленістю лідери пройшли по кімнатам палацу гетьмана К.Розумовського, який є єдиним збереженим гетьманським палацом, єдиним творінням всесвітньовідомого архітектора Чарльза Камерона в Україні, єдиною перлиною архітектури класицизму, реставрація якої об’єднала  меценатів України. Не залишили байдужими виставки, присвячені державницькій діяльності К.Розумовського, історії будівництва та реставрації його палацово-паркового ансамблю. Повертаючись додому з екскурсії, діти ще смакували солодощами, які були куплені на виділені кошти В.В.Цвика.

Згурівська рада лідерів учнівського самоврядування, батьки дітей, координатори учнівського самоврядування Згурівщини щиро вдячні депутату Київської обласної ради Василю Вікторовичу за змістовну, пізнавальну та цікаву екскурсію. Це дійсно Людина, у якої слово ніколи не розходиться з ділом!

Галина Костюк,

методист БДЮТ

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Виховна діяльність БДЮТ | Переглядів: 422 | Додав: ttashpulova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Освітній портал "Педпреса"

Корисні посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz