Меню сайту
Категорії розділу
Виховна діяльність БДЮТ [65]
Джерело творчості [0]
Скарбниця професійного досвіду [0]
До 30 - річчя закладу [0]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вчителям

Календар

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2017 » Березень » 27 » Шевченко: Мова. Держава. Нація
12:43
Шевченко: Мова. Держава. Нація
Саме під такою назвою 9 березня відбулася дискусійна платформа в київському «Українському домі». Захід приурочений до 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Участь у даному заході взяли і молодь Згурівщини. До делегації ввійшли творчо обдаровані діти Згурівського району та актив Згурівської ради лідерів учнівського самоврядування.
У дискусійній платформі взяли участь поет Іван Драч, міністр культури Євген Нищук, вокаліст гурту "Плач Єремії" Тарас Чубай, арт-директорка мережі книгарень "Є" Анастасія Левкова, доктор економічних наук та лідер Аграрної партії Віталій Скоцик. Кожен із спікерів висловив свою думку про влив постаті Шевченка на сучасну мовну, політичну та соціальну ситуацію в Україні. Студенти з Рівного, Житомира, Вінниці, Одеси, Полтави, Чернігова, Києва та Київської області задавали питання учасникам дискусії про Тараса Шевченка і його вплив на події сьогодення, про тематичне спрямування творів поета і актуальність їх знову ж таки сьогодні. Через відео-зв'язок участь у заході брали студенти зі Львова, Черкас та Острога. Вони висловлювали свої думки про вплив творів Т.Г.Шевченка на сучасну молодь, читали вірші й передавали вітання всім присутнім на святі.
Кожен з виступаючих висловив свою думку про те, чи повинна бути в Україні двомовність, а чи має бути лише українська мова як єдина державна мова. Міністр культури Євген Нищук висловив свою власну думку про те, що українська мова повинна бути єдиною державною мовою, а також стати і міжнародною, тому що українці живуть у різних куточках світу і говорять лише українською мовою.
Іван Драч зачитав власного вірша "Виклик" і розповів, як його у 1961 році відрахували з Київського національно університету ім. Т.Г. Шевченка за політичні погляди, а у березні 2017 року поету присвоїли звання почесного доктора даного університету.
Після дискусії для учасників заходу пройшов концерт за участі співачки Тоні Матвієнко та гурту "Плач Єремії". Гурт презентував нову пісню на вірші Кобзаря "Реве та стогне Дніпр широкий". Пісні "Мова гайова" та "Лента за лентою" вокаліст Тарас Чубай співав разом із залом.
З великим захопленням, піднесенням і радістю молодь залишила «Український дім». Багато вражень залишилося після спілкування з видатними людьми. Наша молодь поспілкувалася навіть зі своєю землячкою Тонею Матвієнко, мама якої Ніна Матвієнко родом із села Черевки Згурівського району, і зробили напам’ять світлину.
Щиру вдячність делегація Згурівщини висловлює представникам Аграрної партії України в Згурівському районі, які допомогли молоді Згурівщини стати учасниками такого цікавого заходу на рівні зі студентами з усієї України.
Галина Когстюк,
методист БДЮТ
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: Виховна діяльність БДЮТ | Переглядів: 413 | Додав: ttashpulova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту

Освітній портал "Педпреса"

Корисні посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz