Меню сайту
Категорії розділу
Виховна діяльність БДЮТ [65]
Джерело творчості [0]
Скарбниця професійного досвіду [0]
До 30 - річчя закладу [0]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вчителям

Календар

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2015 » Квітень » 10 » Я гордий тим, що українець...
12:52
Я гордий тим, що українець...

    9 квітня під таким гаслом пройшов захід – фінал патріотичної естафети «Бойовий прапор воїнів АТО молоді Згурівщини», розпочатої 22 січня 2015 року у Новоолександрівському НВК з нагоди передачі бійцем АТО Івченко Юрієм бойового прапора 72 механізованої бригади своїй рідній школі. Естафета пройшла всі загальноосвітні заклади Згурівщини. Поряд із бойовим прапором передавався і прапор миру, на якому лідери та учнівська молодь писали свої побажання воїнам – захисникам рідної землі. Кожна школа проводила свій патріотичний захід під час передачі прапорів. Це дало можливість не лише познайомити молодь Згурівщини з людьми, які у цей тяжкий для країни час стали на захист її кордонів, миру і незалежності, а й дало змогу ближче познайомитися і поспілкуватися лідерам різних шкіл. Відвідуючи школи, лідери побачили шкільне життя своїх ровесників, ділилися досвідом.

Під час проведення фіналу патріотичної естафети кожна школа, як представник свого села, привезла фотографії своїх воїнів АТО, плакати з фото проведеного заходу по передачі прапорів, листи, малюнки, вірші та обереги для воїнів, які будуть відправлені на передову. Була організована виставка «Герої, що творять сьогодення…» зібраного матеріалу про воїнів АТО загальноосвітніми навчальними закладами, папка з віршами лідерів та згурівчан, адресованими нашим захисникам,   папка зі сценаріями проведених заходів шкіл (у рамках проекту «Серця незагоєна рана…»). 

Начальник відділу освіти Згурівської РДА В.А.Бойко підвів підсумки проведення патріотичних заходів по загальноосвітніх закладах району.

На святі були присутні гості – представники 72 механізованої бригади: боєць АТО, нині демобілізований, Юрій Івченко та учасник бойових дій в Афганістані, волонтер, людина, яка пропрацювала у 72 бригаді 21 рік – Василь Васильович Тимченко.

Слова щирої подяки всій молоді Згурівщини за їх листи, малюнки, обереги і взагалі моральну і матеріальну підтримку прозвучали з вуст молодої людини, але уже так рано загартованої боями, Юрія Івченка.

В.В. Тимченко, якого можна назвати людиною-легендою, розповів усім присутнім історію створення та діяльності 72 механізованої бригади. Зі слів Василя Васильовича «72 дивізія була створена в Казахстані в м. Караганда у 1942 році. У цьому ж році була направлена під Сталінград. За мужність і героїзм при обороні Сталінграда було присвоєно звання Гвардійської. Війну 72 дивізія закінчила у Празі. Була нагороджена орденами Кутузова і Богдана Хмельницького. У 1979 році брала участь у боях в Афганістані. Під час аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році на базі 72 дивізії було утворено пересильний пункт, через який пройшло 10 000 ліквідаторів аварії. У 1988 році дивізія брала участь в установленні миру між Арменією та Азербайджаном, ліквідації наслідків землетрусу в Арменії. У 2002 році на базі 72 механізованої дивізії була створена 72 механізована бригада. У 2014 році, коли Росія напала на Україну, 72 МБ одна з перших стала на захист нашої Держави. Представникам 72 МБ не соромно дивитися людям в очі. Вони чесно і добросовісно несуть свою службу сьогодні…» і на завершення свого виступу Василь Васильович побажав усім мирного неба над головою, « нехай подвиги молоді будуть в навчанні та мирній праці, на спортивних майданчиках». Лідери Згурівщини вручили бійцям подарунки, виготовлені вихованцями Будинку дитячої та юнацької творчості.

Про бійців Згурівщини, які захищають кордони рідної України, розповів голова Згурівської районної ради Є.О.Чубук, який неодноразово відвідував наших земляків у різних точках АТО. Євген Олександрович повідомив про те, що наші згурівчани знаходяться у різних військових частинах на передових позиціях Донецької та Луганської областей. І, як уже стало традицією, Євген Олександрович  роздав головам учнівського самоврядування Загальноосвітніх навчальних закладів Згурівщини прапори як символ волелюбного і нескореного українського народу.

Хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам'ять про загиблих героїв.

Ведучі свята, Аліса Сова та Руслан Кияшко (Згурівська ЗОШ), підвели підсумки діяльності лідерів учнівського самоврядування та всіх небайдужих жителів Згурівського краю, які надавали допомогу воїнам АТО протягом року.

 Поезія, пісні, танець та флешмоб у виконанні молодих талантів Згурівщини Білявської Христини, Івченко Євгенії, Тетяни Чабей, Сови Аліси, Іваницької Наталії, Чорної Марії, Лишко Анастасії, Л.П.Мазуркевич, І.І.Андрієнко, гурту «Леді», вразили глядачів своїм глибоким змістом, відвертістю та душевністю.

Галина Костюк, методист БДЮТ

 

Категорія: Виховна діяльність БДЮТ | Переглядів: 452 | Додав: ttashpulova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Освітній портал "Педпреса"

Корисні посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz