Меню сайту
Категорії розділу
Виховна діяльність БДЮТ [65]
Джерело творчості [0]
Скарбниця професійного досвіду [0]
До 30 - річчя закладу [0]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вчителям

Календар

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Головна » 2014 » Лютий » 14 » Інтелектшоу лідерів Згурівщини
12:00
Інтелектшоу лідерів Згурівщини

Ніколи не згасне в серцях глибока шана до яскравого сузір’я полум’яних борців за народне щастя, до геніїв, що віддали свій талант рідній Батьківщині. Серед них – Тарас Григорович Шевченко.

Вшановуючи пам'ять великого Поета, Згурівська рада лідерів учнівського самоврядування взяла участь в інтелектуальному шоу «Кобзареве слово». Шоу складалося з п’яти конкурсів: на знання біографії Шевченка; на знання творів Шевченка, у яких висвітлено образ жінки; на знання прислів’їв та приказок про Кобзаря; інсценівки за творами поета; декламування віршів Тараса Шевченка про тяжку долю жінки.

У грі взяли участь 18 лідерів загальноосвітніх навчальних закладів Згурівського району, які склали три команди по шість учасників: «Шевченята», «Кобзареві діти», «Лілея». Діти з великим задоволенням поринули у вир творчості Тараса Григоровича, пригадуючи біографію поета, його твори, у яких він з великою шаною і любов’ю висвітив образ жінки-матері, жінки-сестри, жінки-коханої. Познайомилися учасники шоу з прислів’ями та приказками про Шевченка до цього часу мало відомими.

Кожна команда представила інсценівки за творами Тараса Григоровича «Лілея», «Тополя», «Наймичка». Діти грою показали тяжкі часи життя нашого народу, тяжку долю жінки в кріпацькій неволі, зрадливе кохання і вірність дівчини…

З великим задоволенням всі присутні прослухали декламування літературних творів Кобзаря. Рокоча Олександра прочитала уривок з поеми «Гайдамаки» та «Три літа», Радкевич Наталія – уривок з поеми «Думи мої, думи мої…», Іваницька Наталія – вірш «Мені однаково чи буду…», Коваленко Наталія – «Дівичії ночі», Перепелиця Віта вірш «Садок вишневий коло хати» прочитала німецькою мовою, «Заповіт» у виконанні Афанасенко Ярослави прозвучав англійською мовою. Свій власний вірш «Тарас Шевченко» подарувала нам Панасюк Вікторія. Взявши участь у всіх конкурсах, діти проявили своє вміння, талант, оригінальність та креативність.

По закінченню шоу-програми почесне журі, до складу якого ввійшли Кислицька Галина Іванівна, директор Будинку дитячої та юнацької творчості Згурівського району, Яременко Любов Василівна, заступник директора Новоолександрівського НВК, Рекеда Наталія Віталіївна, член Асоціації батьківської громадськості, координатор лідерів Жуківського НВК, Твердохліб Ольга Іванівна, координатор лідерів Згурівської ЗОШ, підвело підсумки конкурсів серед команд і оголосили переможця. Переможцем інтелектшоу «Кобзареве слово» стала команда «Лілея». Директор БДЮТ Г.І.Кислицька привітала команду-переможців і вручила всім її членам призи.

Спи спокійно, Тарасе!

Нащадки твої

Словом шани й любові тебе пом’янули,

І народи вкраїнські у вольній сім'ї

Заповітів священних твоїх не забули!...

Галина Костюк,

методист-культорганізатор БДЮТ

Переглядів: 530 | Додав: ttashpulova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту

Освітній портал "Педпреса"

Корисні посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz