Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Вчителям

Календар

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Візитка

Головна » 2015 » Лютий » 18 » З Україною в серці
16:24
З Україною в серці

Патріотичний марафон  «З Україною в серці», розпочатий в Новоолександрівському НВК,  продовжив свій  маршрут у Жуківському НВК, де 5 лютого ми  радо зустрічали гостей та учнів Малоберезанської  ЗОШ І-ІІІ ступенів. Вся школа вишикувалась в українських національних костюмах, жовто-голубі стрічки на дитячих голівках, вишиванки на учасниках концертної програми і не тільки… Адже кожному із нас хотілося  відчути себе невід’ємною частинкою великого українського народу.
Свято розпочалося фрагментом козацької сходки. «Козацькому роду нема переводу»,- прозвучав на весь актовий зал девіз ДЮО «СІЧ». Кошовий отаман  відкрив    марафон  урочистим виходом учнів та підняттям  бойового прапора 72 бригади, переданого воїнами АТО.  Здавалося, на всю Україну чути було виконання державного гімну України, співали всі: учні, вчителі, гості, батьки, які прийшли підтримати нас усіх. 
Далі  звучить «Молитва за Україну», а на екрані  демонструють відеофрагмент «Небесна сотня», який крає душу на шматки. Не лише у дорослих, а навіть у наймолодших  діток оченята наповнюються сльозами.
На жаль,  тяжкі часи переживає  Україна, незліченна кількість кращих синів і дочок відстоюють її незалежність сьогодні. Серед них – випускники нашої школи – воїни АТО. Це наші учні:  Довбонос  Олександр,  Лозян  Олександр, Полєсов  Станіслав,  Усик Руслан,  Філімончук  Андрій.  В різний час вони навчалися в нашій школі, в різний час закінчували  її. Але настав час, який об’єднав  нас усіх у тяжкий період життя. 
Глядачі мали можливість переглянути фото фронтових буднів наших випускників у супроводі та виконанні художніх номерів учасниками марафону. Це і учні нашого НВК, і їх   наставники та старші товариші -народний гурт «Мрія», і колектив Малоберезанської ЗОШ. Хор найменших козачат  ДЮО «СІЧ» виконав пісню «За славу, за волю…», гурт хлопців-семикласників – «Козацьку похідну», а дівчата в своїх піснях та віршах прославляли Україну, закликали до єдності, просили в Бога підтримки, сили для матерів та мужності  для воїнів. У виконанні гурту  прозвучала  колядка «Сумний святий вечір» та пісні «Єднаймося,  люба родино», «Хай живе вільна Україна».  Зворушливим  був виступ учнів  Малоберезанської  ЗОШ  І-ІІІ ст.  Вони подарували глядачам букет емоцій:  від  ніжного трепету при виконанні рідної нам усім  пісні «Чорнобривці» до тривожних та болісних відчуттів при читанні поезії та виконанні музичних творів про трагічні події сьогодення. Протягом свята тричі прозвучала молитва за Україну. Це були твори різних авторів, композиторів. Але слова, які звучали із уст  юних аматорів сцени, були настільки проникливими, що не залишили байдужим жодного із присутніх у залі.  Ось настала урочиста хвилина передачі бойового прапора 72 бригади нашим сусідам. До слова запрошуємо директорів  шкіл:Миколу Віталійовича Рокочого та Тетяну Іванівну Гошву і  учнів, які з честю та гордістю приймають естафету від нас. І це ще не все, на сцену виносять ще один прапор, який своїм жовто-блакитним мерехтінням та відблиском краде очі. Ми, учні Жуківського  НВК,  удостоєні великої честі першими написати побажання воїнам АТО на прапорі, який обійде кожну школу   Згурівщини і буде переданий бійцям. Провівши  серед учнів конкурс на краще побажання воїну-земляку, ми погодились з думкою,  що найдорожче,  найцінніше, дароване  людині Богом  це – життя, і напевне саме це побажання: «Повертайтесь живими!!!»,- повинно бути найпершим   посланням  нашим солдатам, які там захищають нас та бережуть наш з вами спокій. А ми на вас чекаємо…
                                Автор: Лозко Анастасія, голова штабу «Пресцентр»    

 

Переглядів: 537 | Додав: ttashpulova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту

Освітній портал "Педпреса"

Корисні посилання


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz